Mi a családi bölcsőde?

A családi bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás része, a gyermekek törvényben rögzített napközbeni ellátásának családias körülmények között biztosított formája. A családi bölcsőde a családban nevelkedő gyermekek számára nyújt életkoruknak megfelelő nappali felügyeletet, gondozást, nevelést, étkeztetést.


A családi bölcsőde bemutatása:


Manósziget Családi Bölcsőde Hálózat Nonprofit Kft. vezetője: Nyíri Ibolya óvodapedagógus

Cím: H-5100, Jászberény, Szelei u. 25.

Tel.: 06 30 610-5966

e-mail: manoszigetjb@gmail.com


Helyettes: Pap Sándorné

A Manósziget Családi Bölcsőde Hálózat és Játszóház Jászberény és a környékbeli települések gyermekeit fogadja 20 hetes kortól 3 éves korig. A családi bölcsőde Jászberényben a Tulipán utca 10. szám alatt található. A nyugodt, csendes környezetben lévő bölcsőde könnyen megközelíthető. Közel van a vasútállomáshoz, buszmegállóhoz, korcsolyapályához. A 100 m2-es lakóház jelenleg 3csoport befogadására alkalmas. A lakóépülethez egy fedett terasz és egy közel 500 m2-es udvar tartozik.


Célunk, hogy egy békés, szeretetteljes légkört, környezetet megteremtve segítsük a ránk bízott bölcsődés korú gyermekek személyiségének kibontakozását.

A családi bölcsőde előnye:

· A gyermekek egészséges szellemi és testi fejlődését szolgálja a családias, meghitt környezet.
· Változatos, színes programokkal várjuk a gyermekeket.
· Kis létszámú csoport lehetőséget teremt az egyes gyermek fejlettségét, egyéni szükségleteit figyelembe vevő gondozásra, nevelésre.
· Egész évben folyamatos a nyitva tartás.
· Az ellátási idő rugalmasan alkalmazkodik a szülők igényeihez.
· Napi négyszeri étkezést biztosítunk.

 

Családi bölcsődét működtető minőségpolitikája:


Családi bölcsődénk szülő helyettesítési funkciót tölt be. Napközink célja, hogy a szülők számára lehetővé tegyük a munkavállalást, a szülők visszatérhessenek a munkaerőpiacra vagy egyéb elfoglaltságaikat zökkenőmentesen megoldhassák. A szülő kiemelt szerepet tölt be a nevelésben, a családi bölcsőde pedig együttműködő partner kíván lenni ebben a folyamatban.